Mississippi bara 2 står för att fira gemensamma MLK

Mississippi bara 2 står för att fira gemensamma MLK

Listan över Alabama-helgdagar klart vad som firades den 15 januari.

Den tredje måndagen i januari, enligt noteringen, är en dag avsatt för erkännande av födelsedagen till Robert E. Går Man Ner I Vikt Lee och Martin Luther King. Jr.

Alabamas sammanlagda semesterlista med namnet på inbördeskriget generellt bredvid det av den dödade medborgerliga rättighetsledaren är en av endast två i landet.

Alabama och Mississippi är de enda stater som kombinerar kungen och Lee semester. Arkansas avslutade övningen förra året, med Gov. Asa Hutchinson säger att avbrytandet av praktiken gav staten ‘en möjlighetbro delas.’ Arkansas skapade inte en separat semester för Lee.

Insatser pågår för närvarande i Mississippi för att skilja de två dagarna. Inga sådana ansträngningar pågår för närvarande i Alabama.

Alabama och Mississippi har firade Lee födelsedag sedan 1800-talet och King s sedan 1983. Lee / King-semestern är en av tre konfedererade relaterade dagar på Alabamas officiella semester kalender. Staten märker också konfedererade Memorial Day den fjärde måndagen i april och födelsedagen för den tidigare konfedererade presidenten Jefferson Davis den första måndagen i juni.

Lee föddes den 19 januari 1807; Kung föddes den 15 januari 1929.

Ansträngningar att utse en dag för att hedra kungen började strax efter hans mord den 4 april 1968. Det tog fram till 1983 för kongressen att passera åtgärden, dock då president Ronald Reagan undertecknade lagförslaget det året. Den första officiella Martin Luther King Jr. Dagen observerades den tredje måndagen i januari 1986 men Gå Ner I Vikt På En Vecka erkändes endast av 27 stater.

År 2000 blev Utah den sista staten för att känna igen MLK Day med namn, samma år blev South Carolina den sista staten för att göra Martin Luther King Jr. Day en betald Går Man Ner I Vikt semester för anställda.

Medan Alabama och Mississippi är de enda staterna som kombinerar Lee och Kings dag, går kungens helgdag med olika namn. I Arizona är det känt som ‘Martin Luther King Jr./Civil Rights Day;’ i Idaho är det ‘Martin Luther King Jr./Idaho Human Rights Day’ och i New Hampshire är det ‘Martin Luther King Jr. Civil Rights Day’.